Omdömen

Jag anlitade Mina Hansson som korrekturläsare för min fantasyroman. Jag var mer än nöjd med materialet jag fick tillbaka från henne. Felformuleringar, skrivfel och tveksamheter gällande mening gav hon konstruktiva lösningar till. Hennes instruktioner var tydliga och lätta att följa. Hon skrev även några rader om bokens berättelse vilket gav mig energi i mitt fortsatta arbete. För mig är det tydligt att Mina Hansson är väl bevandrad inom sitt yrke. Att hon dessutom har stor erfarenhet inom fantasy gör inte saken sämre. Jag kan varmt rekommendera Mina Hansson. Jag kommer definitivt anlita henne till mitt nästa projekt.

- Alvar Lethin, "Slutets skog"

Boken är lättläst med enkelt språk, som en återgiven berättelse ur livet. För den som vill sätta sig in i albanernas problem och lidanden i Kosova är boken att rekommendera. Just så komplicerad var tillvaron med en statsmakt som var fiende och människor som kände sig som offerlamm. Shahas horisont är begränsad, och det bidrar till trovärdigheten att hon inte spekulerar om politiken och makterna utan återger sina egna minnen.

Ullmar Qvick om Sokol Demakus "Den konstiga skogen", bok som jag har bearbetat. Du kan läsa ett utdrag från originalet och den omarbetade versionen här.

© 2020 (januari) Mina Hansson

  • w-facebook
  • Vit Instagram Ikon